PROJELERİMİZ

PROJELERÄ°MÄ°Z

YILMAZKAYA VAKFI AÄ°LESÄ°

2015 te üretmeye baÅŸladığı solucan gübresini Halkalı AltınÅŸehir de 70 m2 alanda devam ettirdi.1 sene içerisinde bu üretimi TekirdaÄŸ(Saray) Çanakkale de farklı tesisler yaparak devam etti bunu  yanında baÅŸka yatırımcı ve giriÅŸimcilerle Türkiye de farklı illerde tesisler kurdu.2018 ylında üretim tesislerini tam makina sistemine çevirmeye baÅŸladı ve katı gübre yanında sıvı gübre üretimine yoÄŸunlaÅŸtı.YILMAZKAYA VAKFI nın amacı bu tesislerin yanında vakıf olarak daha büyük bir alanda modern bir tesis kurarak bunun yanında yeni giriÅŸimcileri teÅŸvik etmek ücretsiz eÄŸitim ve seminerler vermek ve bu üretimi daha ciddi yatırımlarla arttırmayı hedeflemektedir.Yılmazkaya vakfı olarak 2 milyon tl öz sermayeyle bu tesisimizi kurmayı  hedefliyoruz.Bizim burdaki amacımız giriÅŸken ancak imkanı olmayan az maddi olanaklarla kendi iÅŸini kurmak isteyenlere iÅŸ imkanı saÄŸlamak ve bunun yanında vakıftan destek almak....biz bu gayede vakıf olarak bu vatandaÅŸlarımıza yardımcı olmayı amaçlıyoruz.Kendi büyük aramizin içersinde belirli ölçeklerde ücretsiz alanlar tahsis ederek hiç imkanı olmayan vatandaÅŸlarımıza hiçbir ayrım gözetmeksizin iÅŸ imkanı saÄŸlayacağız.Devlet kurumlarımızdan bunun için gerekli destekleri alarak organik tarımı canlandıracak ve geliÅŸmesini saÄŸlayacağız gelecek nesillere daha saÄŸlıklı bir ortam bırakacak ve geleceÄŸimize ışık tutacağız.

AFRÄ°KA FAALÄ°YETLERÄ°MÄ°Z:

***SU KUYUSU

***ÇEÅžME

***CAMÄ° ONARIM VE TADÄ°LAT

***SÜNNET ORGANÄ°ZASYONLARI

***SAÄžLIK ETKÄ°NLÄ°KLERÄ°

***AÅžEVÄ°

***Ä°FTAR YEMEKLERÄ°

***KURBAN BAYRAMI PROGRAMLARI

***ÖKSÜZ YETÄ°M KIYAFET

***GIDA YARDIM KOLÄ°SÄ°

***MEDRESE

***YETÄ°MHANELER

***SÜT KEÇÄ°SÄ°

VE BENZERÄ° BÄ°RÇOK PROJE VE YENÄ° PROJELER

BÜYÜK BAÅž HAYVAN YETÄ°ÅžTÄ°RÄ°CÄ°LİĞİ

Son yıllarda Türkiye de büyükbaÅŸ hayvan yetiÅŸtiriciliÄŸi zayıfladığı için canlı hayvan ithalatları baÅŸlamıştı.Yurtdışından tüketim amacıyla gelen büyükbaÅŸ hayvanlar ucuz olmasına raÄŸmen çok raÄŸbet görmemiÅŸtir.Bunun en önemli nedenlerinden biri suni hazır yemlerle yetiÅŸtirilmiÅŸ olması ve tat olarak halkımıza hitap etmediÄŸini ortaya koymuÅŸtur.Devlet teÅŸvikleri maalesef çok baÅŸarılı olmamıştır.bunun nedeni gerçek çiftçilerin haricinde bu konuda tecrübe sahibi olmayan vatandaÅŸlarımızdan kaynaklanmaktadır.Bunun eÄŸitimlerini vererek teÅŸvik çalışmaları  YILMAZKAYA VAKFI olarak bizim projelerimizin arasındadır.Bizim için önemli olan büyükbaÅŸ hayvan yetiÅŸtiriciliÄŸi yaparak vatandaÅŸlarımızın  et,süt ve süt ürünleri ihtiyaçlarını ileriki zamanlarda daha kolay karşılamak için artırma paylaşımına gireceÄŸiz.Büyük baÅŸ hayvan yetiÅŸtiriciliÄŸi yanında bu hayvanların dışkı atıkları halk dilimizle (tezek) organik gübrede yem olarak kullanıldığını tüm yetiÅŸtiricilerimiz tarafından bilinmektedir.Solucan üreticileri arttıkça büyükbaÅŸ hayvan dışkı tezeÄŸi sorun haline gelecektir halbuki büyükbaÅŸ hayvan yetiÅŸtiriciliÄŸi son yıllarda artmasından çok azalmaktadır.bu sorunla yeni sektör haline gelen solucan gübresi üretimi zor duruma gelecek gerekli yem ihtiyacını karşılayamayacak durumuna gelecektir.Biz bu konuda gelecekteki olumsuzluklara mahal vermeden ÅŸimdiden bu önlemleri alacağız.Solucan gübresi üretimne destek ve teÅŸvik vererek ayrı olarakta büyükbaÅŸ hayvan yetiÅŸtiriciliÄŸinide pazarda çoÄŸaltma çalışmalarını sürdüreceÄŸiz.

YAÅžLI BAKIM MERKEZLERÄ° (HUZUR EVÄ°)

YILMAZKAYA VAKFI 2020 projesi olan YaÅŸlı Bakım Merkezleri oluÅŸturmaya baÅŸlamıştır. Her ile bir YaÅŸlı Bakım Merkezi projesi ile deÄŸerli büyüklerimize daha sıcak ve rahat edebilecekleri ortam yaratmaktır burdaki amaç....