FAALİYETLERİMİZ

AMACIMIZ

Yılmazkaya Sosyal Hizmet Vakfı olarak Kendilerine güvenen, üretken bireyler olmaları için; Vatandaşlarımızı ayrıca kadınları bilinçlendirmek, kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak, meslek sahibi olmalarında yardımcı olmak ve yaptıkları işlerdeki bilgi ve becerilerini geliştirmek, başarılı, ancak maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere maddi destek sağlamak, burs vermektir. Yaşlı bireylere ilişkin toplumsal duyarlılığı arttırmak, yaşam kalitesini yükseltmek için çalışmalar yapmaktır. Bunun yanında çok zor durumdaki vatandaşlarımıza yardım sağlamak ihtiyaçlarını gidermek aynı zamanda iş olanakları sağlamak bilinçli oluğumuz iş sahalarında ve projelerde kendi işini yapma hakkı kazandırmak bu yönde eğitim ve gelişmeleri için katkıda bulunmak Yılmazkaya Sosyal Hizmet vakfının en önemli görevleri arasında bulunmaktadır. Bu sayede ekonomiyi canlandırmada önemli bir destek vermektir. Yılmazkaya Vakfı gayeleri arasında üretici ve tüketicin gelişmesine katkıda bulunmak amacı gütmektedir

Yaşlılarımız:

Yaşlı bireylere karşı toplumsal sorumluluğun bilincini ve duyarlılığını arttırmak. Yaşlılarımızın yaşam standartlarını düzeylerini artırmak ve bu yönde çalışmalar yapmak. Aktiviteler kurarak onların varlığını ve sosyal çevrede iletişimlerini insani ilişkilerini artırmak sağlamak hasta (bakım evleri kurmak, gezi turları düzenlemek ve kaplıca hizmetlerinden ücretsiz yararlandırmak Kimsesiz yaşlı bakıma muhtaç bireylerimize yardımcı olmak vakfımızın önemli amaçlarından biridir

Kadınlarımız

Kendilerine güvenen üretken iş sahibi olmak isteyen aktif bayanlarımızı ihtiyaçları doğrultusunda bilinçlendirmek, kişisel gelişim olarak istedikleri iş alanlarında gelişimlerini sağlamak en önemlisi iş kolları açmak ve onları iş sahibi yapmak yaptıkları işte bilgi ve becelerini arttırmak

Köy veya Şehirlerdeki Aktif olamayan eğitim almamış kadınlarımıza okuma yazma eğitimi sağlamak kendilerini geliştirmeleri konusunda yardım sağlamak

Şiddet mağduru kadınlarımız çocuklarımız

Gençlerimiz

Başarılı olup maddi olarak zor durumda olan gençlerimize burs vermek ve eğitimlerine katkıda bulunmak ve katkıda bulunacak diğer organlarla birlikte ilerlemelerini sağlamak

İşsiz gençlerimizi meslek dallarında geliştirmek toplumda çalışma düzenine ayak uymalarını sağlamak.

Kimsesiz vatandaşlarımız

Bilindiği gibi devletimizin yetişemediği bazı alanların hepimiz farkındayız. Biz Yılmazkaya Sosyal Hizmet Vakfı olarak bu konuda alanlarda devletimize destek vererek devletin bir organı olarak kimsesiz sokakta yaşayan vatandaşlarımız(evsiz,uyuşturucu bağımlısı ve ailesi olmayan) bireylerimize elimizi uzatmak onların isteyerek veya istemeyerek içinde bulundukları durumlardan uzaklaştırmak toplumumuza yararlı birer birey olmaları için çalışmalar yapmak ve kazandırmak amacındayız.

Kimsesiz çocuklarımız

Her geçen gün artan nüfusumuzda anne baba aile bilinci kaybolmaktadır. Bunun neticesinde bu bilinci yitiren anne babaların çocukları maalesef sokaklarda ve kötü alışkanlıklar edinmeye ve yanlış ortamlarda ziyan olup gitmektedir. Biz göz göre göre toplumumuza kendilerine zarar veren kötülük aşılanan bu çocuklarımızın elimizden geldiği kadar suç işlemelerinin önüne geçmek oldukları ortamdan uzaklaştırarak eğitim ve yardım almalarını hedefliyoruz.

Organik üretim

Uzun zamandır topraklarımız kimyasal ürünlerin kullanılmasıyla içindeki mineral ve canlılar yok olup gitmektedir ve her geçen gün daha da kötüye gitmektedir. Biz YILMAZKAYA VAKFI olarak organik üretime tam destek vererek çiftçilerimize üretim ve organik ürünler üretimi konusunda bilinçlendirmeyi artırarak sadece organik üretime geçmelerini sağlayacağız. Bunu sağlarken Uzun zamandır yaptığımız organik gübre üretimi artırımına gideceğiz. Türkiye’nin her yerinde organik üretime tam destek verilmesi için çalışmalarımıza başladık. Bu amaçta yeni üreticiler ve çiftçiler yetiştirmeye çalışacağız.

Büyükbaş hayvan

Geçmiş yıllara baktığımızda Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız azalmaktadır. Büyük baş hayvan ithal edilmeye başlandı. Halbuki Türkiye de çevresel olarak doğu bölgelerimize özellikle yetiştirmek ve üretmek için gerekli alanlarımız mevcut. Maddi olarak yetersiz kalan yetiştiricilerimiz için hibe kredileri vererek bunu daha da arttırabiliriz. Yılmazkaya vakfı iktisadi işletme olarak büyükbaş hayvan yetiştiriciliği  kuracak ve Çanakkale de bulunan vakfımıza ait 100 dönüm arazimiz de tesis kurarak bir başlangıç yapma için çalışmalarına başlamıştır.

Organik Solucan Gübresi Üretimi

Son zamanlarda popüler hale gelen solucan gübresi üretimi birçok vatandaşımız tarafından yapılmaya başlandı. Yılmazkaya Vakfı 3 senelik deneyimiyle ve birkaç yerde bulunan tesisiyle bunu 60 ton kapasiteyle yapmaktadır.2018 yılı itibariyle bu kapasiteyi 5 katına çıkararak bu sektörde öncü olmak ve bu üretimde başlattığımız birçok işletmeci arkadaşlarımız haricinde yeni girişimci bireylere ücretsiz seminer eğitim verilecek ve hibe destekleri vererek  kurmak için ücretsiz alan tahsis edecektir. Bu sayede girişimci bireylerin işi öğrenerek daha profesyonel üretime geçmeleri sektörü canlandırmayı amaçlamaktadır.