PROJELERİMİZ

YILMAZKAYA VAKFI AİLESİ

2015 te üretmeye başladığı solucan gübresini Halkalı Altınşehir de 70 m2 alanda devam ettirdi.1 sene içerisinde bu üretimi Tekirdağ(Saray) Çanakkale de farklı tesisler yaparak devam etti bunu  yanında başka yatırımcı ve girişimcilerle Türkiye de farklı illerde tesisler kurdu.2018 ylında üretim tesislerini tam makina sistemine çevirmeye başladı ve katı gübre yanında sıvı gübre üretimine yoğunlaştı.YILMAZKAYA VAKFI nın amacı bu tesislerin yanında vakıf olarak daha büyük bir alanda modern bir tesis kurarak bunun yanında yeni girişimcileri teşvik etmek ücretsiz eğitim ve seminerler vermek ve bu üretimi daha ciddi yatırımlarla arttırmayı hedeflemektedir.Yılmazkaya vakfı olarak 2 milyon tl öz sermayeyle bu tesisimizi kurmayı  hedefliyoruz.Bizim burdaki amacımız girişken ancak imkanı olmayan az maddi olanaklarla kendi işini kurmak isteyenlere iş imkanı sağlamak ve bunun yanında vakıftan destek almak....biz bu gayede vakıf olarak bu vatandaşlarımıza yardımcı olmayı amaçlıyoruz.Kendi büyük aramizin içersinde belirli ölçeklerde ücretsiz alanlar tahsis ederek hiç imkanı olmayan vatandaşlarımıza hiçbir ayrım gözetmeksizin iş imkanı sağlayacağız.Devlet kurumlarımızdan bunun için gerekli destekleri alarak organik tarımı canlandıracak ve gelişmesini sağlayacağız gelecek nesillere daha sağlıklı bir ortam bırakacak ve geleceğimize ışık tutacağız.

AFRİKA FAALİYETLERİMİZ:

***SU KUYUSU

***ÇEŞME

***CAMİ ONARIM VE TADİLAT

***SÜNNET ORGANİZASYONLARI

***SAĞLIK ETKİNLİKLERİ

***AŞEVİ

***İFTAR YEMEKLERİ

***KURBAN BAYRAMI PROGRAMLARI

***ÖKSÜZ YETİM KIYAFET

***GIDA YARDIM KOLİSİ

***MEDRESE

***YETİMHANELER

***SÜT KEÇİSİ

VE BENZERİ BİRÇOK PROJE VE YENİ PROJELER

BÜYÜK BAŞ HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ

Son yıllarda Türkiye de büyükbaş hayvan yetiştiriciliği zayıfladığı için canlı hayvan ithalatları başlamıştı.Yurtdışından tüketim amacıyla gelen büyükbaş hayvanlar ucuz olmasına rağmen çok rağbet görmemiştir.Bunun en önemli nedenlerinden biri suni hazır yemlerle yetiştirilmiş olması ve tat olarak halkımıza hitap etmediğini ortaya koymuştur.Devlet teşvikleri maalesef çok başarılı olmamıştır.bunun nedeni gerçek çiftçilerin haricinde bu konuda tecrübe sahibi olmayan vatandaşlarımızdan kaynaklanmaktadır.Bunun eğitimlerini vererek teşvik çalışmaları  YILMAZKAYA VAKFI olarak bizim projelerimizin arasındadır.Bizim için önemli olan büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yaparak vatandaşlarımızın  et,süt ve süt ürünleri ihtiyaçlarını ileriki zamanlarda daha kolay karşılamak için artırma paylaşımına gireceğiz.Büyük baş hayvan yetiştiriciliği yanında bu hayvanların dışkı atıkları halk dilimizle (tezek) organik gübrede yem olarak kullanıldığını tüm yetiştiricilerimiz tarafından bilinmektedir.Solucan üreticileri arttıkça büyükbaş hayvan dışkı tezeği sorun haline gelecektir halbuki büyükbaş hayvan yetiştiriciliği son yıllarda artmasından çok azalmaktadır.bu sorunla yeni sektör haline gelen solucan gübresi üretimi zor duruma gelecek gerekli yem ihtiyacını karşılayamayacak durumuna gelecektir.Biz bu konuda gelecekteki olumsuzluklara mahal vermeden şimdiden bu önlemleri alacağız.Solucan gübresi üretimne destek ve teşvik vererek ayrı olarakta büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinide pazarda çoğaltma çalışmalarını sürdüreceğiz.

YAŞLI BAKIM MERKEZLERİ (HUZUR EVİ)

YILMAZKAYA VAKFI 2020 projesi olan Yaşlı Bakım Merkezleri oluşturmaya başlamıştır. Her ile bir Yaşlı Bakım Merkezi projesi ile değerli büyüklerimize daha sıcak ve rahat edebilecekleri ortam yaratmaktır burdaki amaç....