YURTDIŞI EĞİTİM

YILMAZKAYA VAKFI YURTDIŞI EĞİTİM ÜNİVERSİTELERİ

Rusya'da Dil Okulları

Rusya, yüzölçümü bakımından dünyanın en geniş ülkesidir. Batıda Finlandiya'dan Doğu'da Alaska'ya kadar sınırı vardır. Dünyanın en kalabalık 10 ülkesinden bir tanesi olmasının dışında dünya yüzeyinin 1/8'i Rusya'ya aittir.

Köklü geçmişi ve doğal güzellikleri ile son yılların en cazip ülkelerinden Rusya'nın Türkiye ile yoğun bir ticaret hacmi ve kadim tarihi birlikteliği vardır. Bu sebeple Rusça dili, hem diplomatik ve edebi alanda, hem de ticari alanda en fazla öğrenilmek istenilen dünya dillerindendir.

Rusya'da dil eğitimi almak son yıllarda en çok konuşulan eğitim seçeneklerinden biri haline gelmiştir. Özellikle Türkiye, Rusya ve diğer bölge ülkeleri arasında her geçen gün artan ticari ve turistik ilişkiler, Rusça öğrenmeyi oldukça önemli bir noktaya getirmiştir. Rusya'da dil eğitimi genellikle devlet üniversiteleri bünyesinde verilmektedir. Buna ek olarak özel dil okullarının da sayısı her geçen gün artmaktadır.

Rusya'ya ek olarak Ukrayna'da da çok sayıda dil okulu ve üniversite Rusça eğitim programları düzenlemektedir. Rusya'da dil eğitimi almanın maliyeti oldukça ekonomiktir. Buna günlük yaşam giderlerinin de çok düşük maliyetlerle karşılanabilir olması eklenine, Rusya'da dil eğitimi almak daha da cazip hale gelmektedir. Rusya'da eğitim almak isteyenler genellikle Moskova ve St. Petersburg da ki dil okulları ve üniversiteleri tercih etmektedir.

Rusya'da var olan dil okulları, kaliteli eğitim standartlarına sahiptir ve diğer Rusça konuşulan ülkelere nazaran dünyada Rusça dil eğitimi almak isteyen öğrencilerin en fazla başvurukları okullardır.

YILMAZKAYA SOSYAL HİZMET VAKFIMIZIN ANLAŞMALI DİL OKULLARI

Rusya Dil Okulları

Liden & Denz

St. Petersburg, Moskova

Genel-Yoğun Rusça ve İş Rusçası için en iyi seçeneklerden biri

PRIVET

Kaliningrad

2003'ten beri öğrencilere verdiği değerle kendini kanıtlamış butik okul

Derzhavin Institute

St. Petersburg

Farklı program seçenekleri ve konaklamaları ile yıllardır ELT öğrencileri tarafından tercih edilmekte

Educa

St. Petersburg

Modern ve teknolojik donanımlı sınıflarda Rusça'yı öğrenebileceğiniz okullardan

Rusya'da Yaşam

Rusya'da yaşam öğrenciler için ekonomik sayılabilir ölçüdedir. Ortalama olarak aylık bir öğrencinin yemek, ulaşım ve sosyal yaşam giderleri ortalama olarak 200 – 400 USD civarındadır.

Aylık konaklama giderleri için ev kiraları ortalama 400 USD civarında seyretmektedir.

Ulaşım ağı Rusya'da oldukça gelişmiştir. Dünyanın en eski metrosu Moskova'da yer almaktadır. Şehrin her bölgesine metro ile ulaşım rahatlıkla sağlanmaktadır.

Rusça Dil Okulları genellikle Moskova ya da St. Petersburg şehirlerinde yer almaktadır. Bu iki şehir Rusyan'nın en büyük ve popüler şehirleri olduğu için yaşam standartları ve masrafları diğer şehirlere nazaran biraz daha yüksektir, ancak Rusya'da yaşam genel olarak ev kiraları hariç Türkiye'den giden bir öğrenciye ucuz gelmektedir.

Başkent Moskova'da Kızıl meydan, Lenin mozolesi, Tarih müzesi ve Bolşoy tiyatrosu gibi ünlü mekanlar yer alırken, Rusya'nın ikinci ve Avrupa'nın dördüncü büyük şehri olan St. Petersburg'da dünyaca ünlü Hermitage müzesi ve dünyaca ünlü Rus yazarlar Puşkin ve Dostoyevski'nin müze evleri bulunmaktadır.

Yine Dostoyevski'nin romanlarından Suç ve Ceza, Budala, Ezilenler ve Beyaz geceler St. Petersburg şehrinde geçmektedir.